Bedrijfshulpverlening (BHV)

Bedrijfshulpverleners zijn opgeleid om binnen een bedrijf een voorpostfunctie te vervullen totdat de professionele hulpverleningsdiensten, zoals politie, brandweer en ambulance zijn gearriveerd. Zij hebben als taak om in een situatie met gevaar voor de veiligheid of gezondheid maatregelen te nemen die de schade zoveel mogelijk beperken.

De wet schrijft voor dat ieder bedrijf, hoe groot ook, BHV-ers moet hebben. Deze BHV-ers weten hoe ze moeten reageren bij noodgevallen en bedrijfsongelukken.

Inhoud opleiding

De inhoud van de opleiding is afgestemd op de omstandigheden zoals die zich in het algemeen in een bedrijf kunnen voordoen. Daarnaast worden ook de bedrijfsspecifieke situaties behandeld en worden de praktijkvoorbeelden hierop afgestemd. 

De Basisopleiding Bedrijfshulpverlening bestaat uit de volgende onderdelen:

  • eerste hulp
  • brand en ontruiming
  • eerste hulp communicatie met hulpdiensten
  • levensreddende handelingen / AED

 

Normaal duurt de opleiding 2 dagen van 6 uur.  We hebben echter geregeld dat we een verkorte versie in 1 dag van 8 uur kunnen aanbieden. Onderdelen die voor de normale salons niet van toepassing zijn, worden weggelaten. Denk hierbij aan portofoon gebruik en ontruiming van panden middels ontruimingsinstallaties etc.

Je kunt natuurlijk ook altijd vrijblijvend bij ons langskomen voor meer informatie en uitleg, de koffie staat klaar!

Locatie

Alle lessen en examens vinden plaats op onze locatie in Heerlen (Limburg). Dit geldt voor zowel de theorie- als de praktijkexamens. Vanuit de regio's Parkstad, Maastricht, Sittard-Geleen, Echt-Susteren en Roermond is de locatie uitstekend te bereiken. Je vindt ons op 1 minuut van de afrit woonboulevard in Heerlen. Klik hier voor een routebeschrijving.

  

Startdatums

Er zijn (nog) geen aanvangsdata beschikbaar voor deze opleiding.

Kosten

Cursuskosten € 210,00
 
Deze opleiding is vrij van BTW omdat we zijn aangesloten bij het CRKBO. Je betaalt dus alleen BTW over boeken (6%) en artikelen (21%)!

Studieduur

Deze cursus duurt 1 lesdag. De lestijden zijn van 9:30 tot 17:00. Koffie, thee en lunch zijn hier bij inbegrepen.

Diploma

Na afloop ontvang je een BHV pas.

Toelatingseisen

Er zijn geen specifieke toelatingseisen.
Punten KRP 
9 punten in het domein professionaliteit

Meer informatie, persoonlijk contact of problemen met inschrijven? Stuur dan gerust een e-mail naar info@arrancar.nl of bel ons op +31 (0)45 571 0835