Tot en met 31 mei ontvang je 15% korting op Santana ampullen!

Basisopleiding Schoonheidsspecialiste

Als je het leuk vindt om met mensen te werken en als schoonheid en wellness belangrijk voor je zijn, dan is de opleiding tot schoonheidsspecialiste wellicht een mooie uitdaging voor je. De schoonheidsspecialiste is een steeds professioneler werkende beroepsgroep en de opleiding moet je dan ook niet onderschatten.

Inhoud opleiding

Tijdens het eerste gedeelte van de opleiding krijg je geleerd hoe de anatomie, fysiologie en de pathologie van het menselijk lichaam in elkaar zitten. Tevens leer je de verschillende (cosmetische) huidafwijkingen te herkennen en vervolgens leer je hoe je een behandelplan moet opstellen. Daarna komen de volgende onderdelen aan bod:

  • gelaatbehandelingen
  • lichaamsbehandeling
  • hand-, nagel en voetverzorging
  • hygiëne, Arbo en Milieu
  • algemene ondernemersvaardigheden (AOV)

Na afloop

Na deze opleiding ben je in staat om een eigen salon te beginnen of te gaan werken in een wellness centrum. Uiteraard kun je ook verder gaan met diverse relevante specialisaties die vallen onder de (vervolg) opleiding allround schoonheidsspecialiste (zie de volgende pagina).
Je kunt natuurlijk ook altijd vrijblijvend bij ons langskomen voor meer informatie en uitleg, de koffie staat klaar!

Locatie

Alle lessen en examens vinden plaats op onze locatie in Heerlen (Limburg). Dit geldt voor zowel de theorie- als de praktijkexamens. Vanuit de regio's Parkstad, Maastricht, Sittard-Geleen, Echt-Susteren en Roermond is de locatie uitstekend te bereiken. Je vindt ons op 1 minuut van de afrit woonboulevard in Heerlen. Klik hier voor een routebeschrijving.

   

Startdatums

22 augustus 2019 (do) - 09:30

  • Vervolgdata:

Kosten

Inschrijfgeld € 120,00
Lesgeld (kan in 10 termijnen) € 2950,00
   
Examengeld praktijk (3x) € 185,00 p/e
Examengeld digitaal (4x) € 115,00 p/e
   
   
Boeken  € 350,00
Werkpakket € 520,00
Werkkleding € 50,00
   
Ondernemersvaardigheden € 195,00
Mondeling examen AOV € 125,00
TCI-online (portfolio) € 65,00

 

Deze opleiding is vrij van BTW omdat we zijn aangesloten bij het CRKBO. Je betaalt dus alleen BTW over boeken (6%) en artikelen (21%)!

Studieduur

De opleiding duurt 1 jaar en de lessen vinden plaats op maandag óf donderdag van 09:30 tot 15:30 uur. Tijdens de normale basisschoolvakanties worden er geen lessen gegeven.

De groepen zijn minimaal 4 personen en maximaal 10 personen. Alle TCI examens vinden plaats bij Arrancar in Heerlen.

Diploma

Bij het afronden van je opleiding ontvang je een erkend TCI diploma qua niveau gelijk aan MBO 3. Met dit diploma kun je je aanmelden bij brancheorganisatie ANBOS.

Toelatingseisen

Er is geen specifieke vooropleiding vereist, maar een gezonde dosis motviatie en beheersing van de Nederlandse taal zijn wel ten zeerste aan te bevelen.

Modellen

Je dient zelf te zorgen voor modellen, je wordt hier door de docent over geïnformeerd.

Meer informatie, persoonlijk contact of problemen met inschrijven? Stuur dan gerust een e-mail naar info@arrancar.nl of bel ons op +31 (0)45 571 0835